Ti-a expirat asigurarea? Nici o problema!! Contacteaza-ne si in cel mai scurt timp un consultant ti-o va aduce acasa!
Usor! Simplu! Rapid! Contact: 0745588431. Doar in judetul Timis.
"asigurari RCA Timisoara, asigurari medicale de calatorie Timisoara, RCA ieftin Timisoara, asigurari obligatorii de locuinte, cele mai ieftine asigurari, livrare la domiciliu rapid"

marți, 14 decembrie 2010

Asigurarea obligatorie de locuinta

Aceasta este obligatorie incă din 14 iulie 2010. Există o perioadă de gratie de 6 luni,
după care proprietarii, in lipsa asigurării, riscă o amendă de pană la 500 de RON.
Politele vor fi emise de catre o noua companie de asigurari denumita PAID, ce are drept actionari 13 companii private de asigurare. PAID va transmite lunar catre primarii adresele locuintelor care nu au facut noua asigurare. Mai departe, Primariile hotarasc cuantumul amenzilor si vor trimite somatii proprietarilor. Amenzile sunt de la 100 la 500 RON.

Aceste produse vor fi diferite de asigurarile facultative ce se pot incheia si in prezent si vor acoperi doar 3 riscuri: cutremur, inundatii si alunecari de teren.
Primele de asigurare vor fi de 10 sau 20 EUR (in functie de tipul de locuinta) corespondente unor sume asigurate de 10.500, respectiv, 21.000 EUR.
Introducerea obligativitatii asigurarilor de locuinte este o masura sociala, avand in vedere nivelul scazut al primelor de asigurare si al sumelor asigurate.
Se recomanda ferm incheierea de asigurari facultative care sa acopere diferenta intre valoarea reala a locuintei dumneavoastra si suma asigurata obligatoriu.
Spre exemplu, daca aveti o locuinta evaluata la 100.000 EUR, 21.000 EUR vor fi acoperiti prin polita obligatorie si restul de 79.000 EUR ar trebui acoperit printr-o asigurare facultativa. In caz contrar, riscati ca in cazul unui cutremur devastator care va distruge locuinta, sa ramaneti doar cu cei 21.000 EUR asigurati obligatoriu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu